lauantai 3. toukokuuta 2014

Parsakaalisalaatti yksi vappupöydän suosikeista

Taas on yksi vappu ja -lounas ohi. Pari todistetta tämän vuoden tarjoilusta:

Tyhjä kippo takavasemmalla odottaa perunoita sillin seuraksi
Timotejn punaiset housut taustalla
Blogiin päätyy ensimmäisenä, yleisön pyynnöstä, parsakaalisalaatti. Olen samaa mieltä, aivan älyttömän hyvää! Aikaisemmin olen postannut samantyyppisen salaatin, katso täältä, siinä mukana myös pekonia. Tällä kertaa kasvisversio.


Minun versiossani 1,2 kg parsakaalia... mutta yritän tässä laittaa suht koht normaalit määrät joiden uskon toimivan yhdelle parsakaalille (n 400 gramman 'kerä').

Parsakaalin lisäksi tarpeen desin verran kuivattuja karpaloita ja sama mokoma kokonaisia kuorittuja manteleita. Mantelit paahdoin kuivalla paistinpannulla ja murskasin sen jälkeen: mantelit muovipussiin ja lihanuijalla pieniksi.

Kastikkeeseen tarvitset: 3-4 rkl majoneesia (Hellmans!), 1 rkl punaviinietikkaa, hyppysilliset sokeria, sormisuolaa ja mustapippuria. Tee kastike sekoittamalla ainekset. Janne, salaatin maun salaisuus on hyvän majoneesin ja punaviinietikan yhdistelmä.

Keitä pilkotut parsakaalit parisen minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä. Valuta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Lisää karpalot ja mantelit. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti. That's all folks!

1 kommentti:

  1. Kiitoksia emännälle, kun kuuntelit Vappuhöyryisen vieraan nöyrää pyyntöä saada tämän parsakaaliherkun resepti.

    Luulenpa tästä tulevan meidän perheen suosikin.

    T: Kim Il Sung

    VastaaPoista