torstai 24. huhtikuuta 2014

Karitsan paahtopaistia grillissä, fetakastiketta ja uunikasviksia


Tämän pääsiäisen lammasruoka oli grillattu karitsan paahtopaisti, takuuvarma. Varsinkin kun laittaa lihamittarin yhteen palluraan, muuten tulee helposti liian kuivia. Nyt mittari näytti 58 astetta kun siirsin grillistä folioon vetäytymään, normaalisti otan pois jo 55n kohdalla. Hidas emäntä tällä kertaa.


Paistien pintaan laitoin vain suolaa ja mustapippuria ennen grillausta. Vetäytymisen ja siivuttamisen jälkeen tiputtelin pinnalle hieman oliiviöljyä ja paljon persilja-basilikasilppua. Tuoretta, kevyttä, helppoa, maistuvaa. Ei tarvita marinaadeja ja/tai erikoisia mausteita.


Kasviksista perunat, porkkanat, valkosipulinkynnet ja rosmariinin oksat laitoin ensin uuniin. Ne olivat maustetut oliiviöljyllä ja Santa Marian Forest blend maustesekoituksella. Kymmenisen minuuttia myöhemmin sekoitin joukkoon keltaista ja punaista paprikaa, sekä punasipulia (niissäkin oliiviöljyä, ja mustapippuria). Päälle vielä pienen pieniä kirsikkatomaatteja (tietenkin oliiviöljyssä kieritettyjä) ja sormisuolaa. Takaisin uuniin, reilu 200 astetta. Vartin verran taisivat olla uunissa, suurinpiirtein sen ajan karitsan paahtopaistit olivat foliossa vetätytymässä.


Lisäksi fetakastiketta: puoli pakettia fetaa, purkillinen ranskankermaa, tuoretta rosmariinia ja mustapippuria. Murenna feta, sekoita joukkoon hiennonnettu rosmariini ja mustapippuri. Sekoita ranskankerma joukkoon, koristele tuoreella rosmariinilla (jos muistat...), valmista. Paranee vain, jos joutuu odottamaan muutaman tunnin jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti