sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Vappuparsa


Vappupöydässä oli myös vihreää parsaa, jonka paahdoin uunissa. Siinä siis ei mitään ihmeellistä itsessään. Päällä retiisiä, ruohosipulia ja kaprista, uusi yhdistelmä ainakin meille. Hyvin passasivat toisilleen. Hyvän ja mainitsemisen arvoisen tästä teki kotitekoinen majoneesin tapainen kastike, jota kyllä vähän jatkoin Hellmannsilla...

Kastikkeessa oli tavanomaisen oliiviöljyn sijasta kirkastettua voita. Tein näin: sulatin 250 grammaa voita, annoin jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja erotin kirkkaan osan. Kolme huoneenlämpöistä kananmunan keltuaista ja 2 tl dijonsinappia sekaisin, sen jälkeen lisäsin vähitellen ja hyvin sekoittaen joukkoon kirkastetun voin. Tässä kohtaa lisäsin pari rkl Hellmannsin majoneesia, kun näytti siltä ettei voi riitä. Maustoin lopuksi 1 tl sitruunanmehua ja suolalla sekä mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti