keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Leipäsiili, valkosipulileiväksi voisi kutsua

Olin kuullut/lukenut että Tampereella jonkun ravintolan/pubin ruokalistalla on leipäsiili. Utelias kun olen niin googlasin.

Löytyi teksti:
"Gastropub Kalevan ruokalistalla on useita muista gastropubeista tuttuja annoksia. Meillä on myös varta vasten Kalevalle luotuja aivan uusia purtavia, esimerkiksi jaettavaksi sopiva Leipäsiili....."

Löytyi myös resepti ja eräs blogi jossa Kalevan leipäsiili mainitaan.

Kokeiltavahan tätä on. Ihan mieleistä leipää ei kaupassa päivän päätteeksi ollut, mutta ensi kerralla voi sitten parantaa suoritusta.

Kenraaliharjoitus meni näin:


Sekoitin voita, oliiviöljyä, murskattua valkosipulia ja pestoa.


Leikkasin Kestileipään viiltoja ristikkomalliin. 


Tuputtelin koloihin voisekoitusta.


Paistoin folion sisällä uunissa kunnes voi sulanut, leipä lämmennyt ja rapeutunut. Olisikohan ollut 20 minuuttia 200 asteessa.


Murrettiin palasia ja maisteltiin onko tässä jujua. Onhan siinä. Pitää vaan vielä kehittää toteutusta. Ensiksikin,  leivän valinta on tärkeää. Toiseksi voihin pitää laittaa tuoreita yrttejä, sekä maun että ulkonäön takia. Muuten ok. Käy oluen seuraksi iltapalaksi tai vaikka sopan seuraksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti