sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Varhaiskaalia valkoviinissä

Varhaiskaalin sesonki jatkuu. Toki tätä voi tehdä vanhemmastakin kaalista, silloin vain muhimisaikaa on syytä pidentää. Tässä perjantain illallinen, valkoviinissä ja ranskankermassa haudutettua varhaiskaalia ja voissa paistettua kuhaa:


Kahdelle: leikkaa puolikas pieni kaali ohuiksi siivuiksi. Siivuta yksi sipuli varsineen renkaiksi. 


Kuumenna öljyä paistinpannulla, lisää kasvikset, kääntele hetki. Lisää vajaa desi valkoviiniä ja anna kiehua niin että suurin osa nesteestä haihtuu. Lisää ranskankermaa noin puoli purkillista. Anna muhia hetken.


Todella hyvää. Ja nopeaa, vartissa oli ateria lautasella.  Tuore kaali ei montaa minuuttia tarvitse kypsyäkseen ja hieman purutuntumaankin kannattaa jättää.


EDIT: tarkkasilmäinen lukija huomasi että olen unohtanut mainita mausteet. Toki tässä oli myös sekä suolaa että mustapippuria!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti