torstai 23. heinäkuuta 2015

Savulohipanzanella

Versio panzanellasta, italialaisesta tomaattisalaatista jota olen aiemmin tehnyt perinteisempään tapaan. Tällä kertaa mukana lämminsavulohta, kuten uusin (tai ainakin aika uusi) Glorian ruoka ja viini -lehti ehdotti.


Tee ensin valkosipulikrutongit: kuutioi neljä (tai enemmän) leipäsiivua ja paista ne kullankeltaisiksi oliiviöljyssä. Laita pannulle mukaan makua antamaan kuorittu ja kevyesti murskattu (niin että kynsi pysyy kuitenkin kasassa) valkosipulinkynsi. Laita paistetut leipäkuutiot kulhoon. Lisää joukkoon 1 rkl valkoista balsamicoa.

Puolita kasa kirsikkatomaatteja. Purista sisus leipäkuutioiden joukkoon ja laita puolikkaatkin kulhoon. Sekoita hyvin. Näin leipä vettyy balsamicosta ja tomaatinsiemenistä.


Kuutioi lämminsavulohta. Leikkaa yksi tuore sipuli varsineen renkaiksi. Lisää kala, sipulit ja kourallinen basilikanlehtiä kulhoon. Sekoita varoen jotta lohi ei murene. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laitoin myös ruohosipulia.


Hyvältä maistui tämäkin versio ja koska on ruokaisempaa niin riittää oikein hyvin lounaaksi sellaisenaan. Panzanella on loistava kesäruoka kun tomaatit ovat parhaimmillaan ja on myös hyvä käyttökohde kuivahtaneelle leivälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti