tiistai 15. maaliskuuta 2016

Kotitekoiset kalapuikot kuhasta

Raaat kuhapuikot
Tein veriappelsiinisalaatin seuraksi kalapuikkoja. Tuoretta kotimaista kuhaa, josta leikkasin 'puikkoja'. Ne kierittelin ensin vehnäjauhossa jonka olin maustanut mustapippurilla, suolalla ja raastetulla sitruunankuorella. Sen jälkeen kastoin ne kevyesti vatkatussa kananmunassa ja viimeksi pankossa (panko=japanilainen korppujauho). Sitten pannulle paistumaan runsaassa voi-öljy-seoksessa.
 

Rapeita, kuohkeita, maukkaita, siis oikein onnistunut kokkaus. Sopivat salaatin kanssa yllättävänkin hyvin. Tein lisukkeeksi myös kahta eri kastiketta. Toiseen laitoin valkosipulia, Heinzin chilikastiketta, turkkilaista jugurttia ja Hellmans majoneesia. Toisessa oli tillituorejuustoa, kermaviiliä, runsaasti tuoretta tilliä ja vähän sitruunanmehua. Toki molemmissa myös mustapippuria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti