Tein nyt sununtaina siitä version lohitäytteellä. Täytteeseen laitoin lämminsavustettua lohta, keitettyä kananmunaa, ohraa (riisin sijasta), paaaaljon tilliä, kermaviiliä, raastetua sitruunan kuorta ja tillillä maustettua tuorejuustoa. Toki myös suolaa ja mustapippuria.
Täyte voitaikinalevyn päälle, toinen levy kanneksi. Suljin reunat veden avulla ja voitelin pinnan kananmunalla. Uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi. Laitoin loppuvaiheessa alumiinifolion päälle ettei pinta tummunut liiaksi.
Oikein koristelinkin kannen! |
Koko piirakkaa ei kerralla syöty, loput laitettiin jääkaappiin ja syötiin kylmänä seuraavana iltana iltapalaksi. Ihan hyvää kylmänä(kin).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti