tiistai 8. maaliskuuta 2016

Nostalgiaa, perinteinen lohipiirakka voitaikinakuoressa

Työpaikalla oli lounaaksi viikko, pari sitten lihapiirakkaa. Sellaista voitaikinan sisällä olevaa jauhelihamössöä. Siitä tuli heti mieleen 60/70-luvun perjantai-illat, ilmeisesti sitä siis meillä ainakin joskus tarjottiin.

Tein nyt sununtaina siitä version lohitäytteellä. Täytteeseen laitoin lämminsavustettua lohta, keitettyä kananmunaa, ohraa (riisin sijasta), paaaaljon tilliä, kermaviiliä, raastetua sitruunan kuorta ja tillillä maustettua tuorejuustoa. Toki myös suolaa ja mustapippuria.



Täyte voitaikinalevyn päälle, toinen levy kanneksi. Suljin reunat veden avulla ja voitelin pinnan kananmunalla. Uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi. Laitoin loppuvaiheessa alumiinifolion päälle ettei pinta tummunut liiaksi.

Oikein koristelinkin kannen!
Lisäksi kastike jossa kermaviiliä, tillillä maustettua tuorejuustoa, sitruunan mehua, mustapippuria ja paljon tuoretta tilliä.


Koko piirakkaa ei kerralla syöty, loput laitettiin jääkaappiin ja syötiin  kylmänä seuraavana iltana iltapalaksi. Ihan hyvää kylmänä(kin).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti