sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Veriappelsiinisalaatti

Resepti on Lantliv mat och vin -lehdestä.  Näytti hyvältä ja maistui erinomaiselta, vaikka kuulosti kyllä hieman erikoiselta. Nimittäin salaatissa on veriappelsiinin lisäksi friteerattuja sipulinrenkaita ja friteerattua kaprista.


Timotej leikkasi 5 mm paksuisia renkaita punasipulista. Minä sekoitin frityyritaikinan 1 dl vehnäjauhoja, yhdestä keltuaisesta, hippusesta suolaa ja 3/4 dl vettä.


Renkaat dipattiin taikinaan ja friteerattiin 175 asteisessa öljyssä 3-4 renkaan erissä. Saivat kuivahtaa talouspaperin päällä.

Purkillisen kapriksia huuhdoin vedellä, annoin kuivua ja sitten sipulin friteerauksen jälkeen kippasin kaprikset samaan kuumaan öljyyn hetkeksi ja sitten nekin talouspaprin päälle kuivumaan.

Appelsiinit kuorittiin ja siivutettin. Sitten olikin salaatin kokoamisen vuoro. Jäävuorisalaattia ja rucolaa pohjalle, appelsiinit, kaprikset ja sipulinrenkaat päälle. Tarjoiltiin itse tehtyjen kuhapuikkojen kanssa (resepti tulossa), varsin maistuvaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti