tiistai 24. lokakuuta 2017

Arancini, italialaiset riisipallerot

Arancinit, friteeratut riisipallerot, kuuluvat sarjaan ruokia joista pidän mutta en ollut koskaan tehnyt itse. Nyt tein tietoisesti ison satsin perusrisottoa (tämä tapahtui joskus 1-2 kk sitten, en enää muista mitä risoton kanssa tarjosin), jotta sain seuraavana päivänä alkupalaksi arancineja. Hyvin onnistuivat.



Tee risotosta palloja ja laita jokaisen keskelle pala mozzarellaa. Näitähän voi täyttää vaikka millä, mutta mä menin yksinkertaisella mallilla, pelkkää mozzarellaa.

Sekoita 1 kananmuna, 170 gr vehnäjauhoja ja sen verran vettä että tulee hyvä friteeraustaikina johon pallerot kastetaan. Sen jälkeen kierittele ne korppujauhoissa. Meillä sattui olemaan ruiskorppujahoja, siitä tuo tummahko väri.






Friteeraa muutama kerrallaan kuumassa öljyssä ja nosta talouspaperin päälle kuivahtamaan.


Me syötiin nämä alkupalaksi ja varsin ei-italialaiseen tyyliin dippasimme ne joko sweet chili- tai sriracha-kastikkeeseen, ruokailijan maun mukaan.


Pitää varmaan ruveta aina tekemään liikaa risotta, näitä vois kokeilla eri täytteillä. Arancini reseptejä löytää netistä, minun inspiraationi tuli täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti