keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Sitruuna-sardelli (anjovis) pasta

Tämä resepti on Safka keittokirjasta. Saman kirjan kuuluisampi pasta on 'se' avokadopasta, nyt tuli kokeiltua tätä toista. Ihan hyvää arkiruokaa, tällaista yhdistelmää en olisi itse keksinyt!


Tarvitset reseptin mukaan neljälle:

  • 1 sitruuna
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 8-10 sardellifilettä (ei ollut lähikaupassa, käytettiin anjovista)
  • 3 keitettyä kananmunaa
  • 4 dl raastettua parmesaania
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • yrttejä: lehtipersiljaa, ruohosipulia, tilliä, basilikaa
  • mustapippuria

Raasta sitruunan kuori (vain keltainen osa) ja purista mehu.  Pilko/murskaa valkosipuli. Paloittele sardellifileet. Hienonna kananmunat. Raasta parmesaani. Sekoita kaikki kulhossa (säästä vajaa puolet parmesaanista tarjoilua varten), lisää oliiviöljy ja hienonnetut yrtit. Mausta mustapippurilla.


Keitä pasta. Ota talteen desin verran keitin vettä ennen kuin valutat pastan. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon. Lisää keitinvettä jos vaikuttaa kuivalta. Laita loput parmesaanista annoksen päälle.

Superyksinkertaista ja nopeaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti