torstai 26. lokakuuta 2017

Peltipiirakka nyhtökaurasta



Villa Sandissa on aiemmin esiintynyt lohipiirakka peltipiirakka muodossa, täällä. Nyt tehtiin vastaavanlainen nyhtökaurasta.

Kuullotin sipulia paistinpannulla jonkun aikaa ja lisäsin sitten pannulle paketin nude nyhtökauraa. Maustoin suolalla, mustapippurilla, paprikalla ja scandinavian forest- mausteseoksella. Kaadoin sekoituksen kulhoon ja lisäsin joukoon keitettyjä ohrasuurimoita, purkillisen ruohosipulituorejuustoa, tuoretta ruohosipulia ja hieman tuoretta rosmariinia. 


Kaulin kevyesti iso lehtitaikinalevyn ja levitin nyhtissekoituksen sen päälle. Toinen levy kanneksi ja kiinnistys haarukalla painamalla, tein myös haarukalla reikiä kanteen. Sudin vatkatulla kananmulla pinnan ja paistoin reilussa 200 asteessa kunnes kypsä ja ruskistunut, puolisen tuntia.





Lisukkeeksi salaattia ja valkosipuli-sriracha majoneesia ja perjantain iltapala oli valmis.

P.S. Nyhtökauraa pitäisi paistaa pannulla öljyssä kunnes se rapeutuu. Minun kärsivällisyys ei siihen oikein riitä, pitänee ensi kerralla pyytää Timotejta hoitamaan se osuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti