lauantai 28. lokakuuta 2017

Keltajuurta risotossa ja glaseerattuna



Eräänä syksyisenä lauantaina oli illalliseksi karitsaa, keltajuuririsottoa ja glaseerattua keltajuurta. Ajatus tuli Glorian Ruoka ja Viini lehdestä, tämä on meidän sovelluksemme lehdessä olleesta reseptistä.

Aloita paahtamalla keltajuuret. Yleensä ne ovat pienempiä, mutta tällä kertaa kaupassa oli jättiläisiä. Niin ollen kaksi riitti neljälle ruokailijalle. Laita keltajuuret pestyinä, vaan ei kuorittuina suolapedille uunivuokaan. Paahda 225 asteisessa uunissa kunnes kypsiä (siihen meni reilu tunti).


Kuori keltajuuret. Toisen niistä soseutin haarukalla ja toisen kuutioin.

Tein perusrisoton ja sekoitin lopuksi joukkoon keltajuuri'mössön'.

Kuutiot paistoin voissa paistinpannulla kunnes sopivasti ruskistuneet. Lisäsin 1-2 rkl vaahterasiirappia ja maustoin mustapippurilla, suolalla ja tuoreella lehtipersiljalla.


Karitsan ulkofileet maustoin suolalla, mustapippurilla ja tuoreella timjamilla. Ruskistin ne pannulla ja kypsennin uunissa 50 asteen sisälämpötilaan.

Tämä toimii toki ihan yhtä hyvin puna- tai raitajuurella, mutta keltajuuri oli mukavaa vaihtelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti