sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Piparjuurikasvikset

Sunnuntainlounas neljälle tänään oli piparjuurikasviksia ja pinaatilla ja tateilla täytettyjä kuharullia. Resepti on Glorian ruoka ja viini -lehdestä. Maja oli loppuviikosta työmatkalla ja lähetti reseptiehdotuksen (kiitos digilehden)Timotejlle lauantaiaamuna Whatsappilla ja hän sitten huolehti ostoksien teosta.

Muutama tunti sitten söimme ensin pienet alkusalaatit (tomaattia, avokadoa ja mozzarellaa) ja niitä kasatessani mutisin että miksi pitää asua Suomessa talvet kun tuoreita vihanneksia ei pikkukaupoista löydy, eikä aina isoistakaan. 

Juurekset onneksi hyviä ja helposti saatavia. Tässä lisukkeessa on perunaa, ruusukaalia ja piparjuurta, perusvalikoimaa pienimmissäkin kaupoissa. Muutkin ainekset tässä yhteiskuvassa: voita, suolaa, mustapippuria ja valkoviinietikkaa.


Kuori ja siivuta 400 grammaa perunoita.  Putsaa ja puolita 200 grammaa ruusukaalia. Paista perunansiivuja runsaassa voissa paistinpannulla vartin verran, kääntele ahkerasti paistamisen aikana. Lisää ruusukaalit ja jatka paistamista kymmenisen minuuttia, kunnes kasvikset kypsiä. Lisää joukkoon 2 rkl raastettua piparjuurta, suolaa ja mustapippuria.  Kaada lopuksi joukkoon  1 rikl etikkaa.


Tarjoiltiin kuharullien kanssa, sen resepti tulee lähipäivinä.

Tämä oli hyvää, mutta ensi kerralla lisään piparjuuren määrään.Mielestäni ei maistunut tarpeeksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti