tiistai 12. kesäkuuta 2018

Kalakakkuja ja tomaattisalsaa


Fish cake, kaipa se on kalakakku suomeksi. Nämä teki Villa Sandissa vieraillut ystävä. Kalakakut toimisivat hyvin pääruokanakin (silloin kutsuisin niitä kalapihveiksi), mutta meillä nämä olivat tuhti alkuruoka. Lisukkeena tomaattisalsa.


Tee ensin salsa. Pilko tomaattia, sipulia, chiliä ja lehtipersiljaa. Sekoita ja lisää sitruunanmehua, suolaa ja mustapippuria.


Kalakakut tehtiin tällä kertaa lämminsavustetusta lohesta, yksi kokonainen filee. Revi haarukalla lohi palasiksi ja laita kulhoon. Lisää maissijauhoja 1-2 rkl. Lisää myös paistettua sipulia, kananmuna, suolaa ja mustapippuria. Sekoita taikinaksi.





Muotoile pihveiksi/kakkusiksi ja pyörittele maissijauhossa. Paista voi-öljysekoituksessa paistinpanulla kullanruskeiksi molemmin puolin.




Tarjoile majoneesin ja tomaattisalsan kanssa. Lisäpisteitä taiteellisuudesta kun lisää salaatinlehden....





Herkullisia ovat. Tehkää ihmeessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti