lauantai 30. kesäkuuta 2018

Seesamiöljyllä 'kypsytetty' sashimi


Juhannuksen alkuruoka oli kalaa, kuinkas muutenkaan. Toinen lautanen aika perinteistä:


Matjessillä (purkista),Hailuodon kylmäsavustettua graavilohta ja katkarapumössöä. Mössön tein sekoittamalla granny smith omenaa, punasipulia, tilliä, sitruunanmehua, katkarapuja ja Hellmansin majoneesia.

Toisella lautasella oli kevyesti kypsytettyä lohta ja siikaa, semi-sashimia.


Leikkaa nahatonta ja ruodotonta lohta ja siikaa ohuiksi siivuiksi. Lado lautaselle.
Kuumenna kattilassa 1 dl seesamöljyä. Valele kaloille.



Sekoita1 dl soijaa, kahden sitruunan ja kahden mandariinin mehu. Lusikoi kaloille.


Tässä kohtaa siirsin kalat kuivalle lautaselle, jotta liiat soijat ja mehut eivät jääneet tarjoiluastiaan.

Silppua tuoretta korianteria ja ruohosipulia. Ripottele kaloille.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti