tiistai 3. heinäkuuta 2018

Härkätataki ja ponzu-salsa


Vielä yksi resepti juhannukselta. Grillattua naudan marmorifileetä, grillattua broccolinia ja ponzu-salsaa. Ponzu on aasialainen kastike, yksinkertaisimmillaan stiruksella maustettua soijaa. Eilen näin täällä Madisonin ruokakaupassa että Kikkomanilla on valmis ponzukastike.


Tee ensin salsa: (tässä ohje neljälle, tein 1,5 kertaisen annoksen meille kuudelle)
1/3 kurkku, 1 punasipuli, 2 kevätsipulia, ½ valkosipulinkynsi, 1 tomaatti pieniksi paloiksi ja kulhoon. Lisää 2 sitruunan mehu, 1dl soijaa, 4 rkl vettä ja 1 dl hienonnettua korianteria. Sekoita.


Leikkaa fileestä pihvit ja grillaa/paista ne kuumalla ritilällä/pannulla nopeasti molemmin puolin. Jätä rare-medium kypsyysasteelle.

Öljyä broccolinit ja grillaa ne.




Anna lihan vetätytyä hetki ja siivuta sitten poikkisyin. Laita tarjolle ponzu-salsan ja grillattujen broccolinien kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti