tiistai 17. heinäkuuta 2018

Maidoton kesäkeitto

Toripäivänä ostettiin raaka-aineet tähänkin ateriaan, maidoton kesäkeitto. Kerran aiemminkin olen asiasta kirjoittanut, perinteinen kesäkeitto ei ole meidän juttu. Tällä kertaa upeat raaka-aineet kuitenkin houkuttelivat tekemään jotain sen kaltaista. 

Kasvisliemeen keitetty kesäkeitto johon lisäsin raastettua vahvaa cheddar juustoa. Suomessa olisin varmaankin käyttänyt Koskenlaskijaa.



Itse tekemisestä ei ole paljonkaan kirjoitettavaa. Kuumenna litra hyvää kasvislientä (ostettiin paikallista 'Puljonkia'), nakkaa joukkoon pilkottua perunaa (nuo fingerling perunat olivat niin pieniä että puolittaminen riitti), porkkanaa, kukkakaalia, tuoreita herneitä ja keitä kypsäksi.

Lopuksi sekoitiin joukkoon raastettua juustoa ja ihan viimeiseksi hienonnettua ruohosipulia ja garlic scapes.




Garlic scapes on juttu jota en ollut ennen nähnyt.


Toki tuoretta valkosipulia on ollut keittiössä käytössä, mutta tämä ei ole ihan sama juttu. Maistuu kylläkin samanlaiselta, vienosti valkosipulisilta. Tätä on nyt ollut wokissa, sopassa, munakkaassa, salaatissa jne. Sesonki loppui jo, joten enää ei saa lisää ennen ensivuoden alkukesää.

Jos ei torille pääse lauantaina, niin ei hätää. Kyllä kaupan vihanneshyllyilläkin on valinnanvaraa, tässä pari esimerkkiä yhden putiikin salaattiosastosta:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti