Just eilen kirjoitin ranskalaisesta paahtopaistista ja nyt taas ranskalaista, kesäkeitto tällä kertaa. Ollaan puhuttu monena kesänä että kesäkeittoa pitäisi tehdä kun on kasvikset parhaimmillaan. Mutta. Kumpikaan meistä ei tykkää maitopohjaisista keitoista, itse tehdyssä kalakeitossakin aina kirkas liemi. On suosiolla siis jätetty snålsoppa (aika kuvaava tuo sopan ruotsalainen nimi!) tekemättä.
Kunnes tänä vuonna. Silmiini sattui Hesarin nettisivuilta ranskalaisen kesäkeiton resepti. Siinä se. Kirkaslieminen ja pistouta lisäksi, sen on pakko olla hyvää (ja kyllä olikin).
Linkin takaa löytyy Hesarissa ollut ohje, en viitsi sitä tähän toistaa. Alla kuvasatoa meidän keitosta ja sen valmistuksesta. Teimme pistoun itse kasvatetusta basilikasta, mutta lähelle samaa makua pääsee purkkipestollakin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti