sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Lime-kurkku-korianteri -salsa grillatulle lohelle

Kesällä ruoan laiton sanotaan olevan helppoa, tuoreita kasviksia lautaselle ja lisäksi joku proteiini grillille. Mikäs siinä, olen samaa mieltä, mutta vaihtelua kaipaan. Joten uudet kastikkeet tai vastaavat lisukkeet ovat aina kiinnostuksen kohteena kun luen ruokalehtiä, -kirjoja, -blogeja tai -nettisivuja. Netistä löytyi tämä resepti, siinä miekkakalan seurana, mutta mä ajattelin että tällainen hapahko kastike sopinee hyvin lohen kanssa. Niin tekikin. 


Kuten näkyy, tarvitset: neljä kuorittua limea (poista kaikki valkoinen hedelmälihan ympäriltä), yhden kuoritun kurkun, puolet miedosta chilistä, pienen pätkän sipulin vartta ja kourallisen korianteria. Pilko limet pieniksi paloiksi. Poista kurkusta siemenet ja pilko kurkku paloiksi. Poista myös chilistä siemenet ja pilko. Silppua pätkä sipulin vartta ja korianteri. Sekoita limen palat ja 4 tl sokeria, lisää muut ainekset, sekoita ja mausta suolalla.


Lohen grillasin ilman mitään marinointeja, suola ja mustapippuri riittivät mausteeksi. Kuten ajattelin, lohen rasvaisuus taittui mukavasti limen happamuudella (vaikkei tää mitään superhapanta olekaan). Suosittelemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti