perjantai 11. heinäkuuta 2014

Ranskalainen paahtopaisti ja punasipuli-kapris-lehtipersilja -kastike

Hups, tulipa pitkä tauko blogin päivitykseen. Ei tosin olla paljoa kokkailtu ja se vähäkin on ollut sarjaa 'more of the same'. Juhannuspöydässä oli kyllä yksi ruokalaji, ja sen lisuke, joka on postaamisen arvoinen. Joten, hieman pitkällä toimitusjalla: juhannuksen ranskalainen paahtopaisti ja punasipuli-kapris-lehtipersilja -kastike:


Ranskalainen paahtopaisti eroaa englantilaisesta siinä että tämä versio tehdään matalassa lämpötilassa, eikä pintaa ruskisteta etukäteen (laiskan kokin suosikkiruoka!), ja on niin ollen kutakuinkin täysin roosan väristä, se ruskea reuna puuttuu.

Ota paisti ajoissa huoneenlämpöön, hiero pintaan suolaa, mustapippuria ja chilihiutaleita. Laita lihamittari paikalleen. Paista 125 asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 56C. Tuon palan kypsyminen, tais olla 1,6 kg, vei melkein kaksi tuntia.

Kaunista, eikö totta
Lisuke tai kastike tai mikä lie oikea sana sitä kuvaamaan, on tuossa seuraavan kuvan oikeassa alakulmassa. Se on aiemminkin täällä blogissa ollut, mutta kelpaa toistettavan. Taas loppui kesken.


Tee näin: hienonna kaksi punasipulia, ruukullinen sileälehtistä persiljaa. Sekoita keskenään ja lisää 3rkl kapriksia, 3 rkl oliiviöljyä, 2 rkl balsamico viinietikaa, 1 rkl juoksevaa hunajaa, hieman suolaa ja mustapippuria. Ja jos ruokalijoita on enemmän kuin neljä, tee suosiolla tuplasatsi. 

Sama kastike sopii ihan varmasti myös grillatun naudanlihapihvin seuraksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti