sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Juhannuksen sillilautanen piparjuurella

Juhannusruoasta ei paljon blogattavaa saa, ei sillä ettei olisi ollut hyvää, mutta niin perinteistä ettei taida muita inspiroida uuden kokeiluun. Uusia perunoita, eri sillejä, savukalaa, mätiä, salaattia jne. Yksi tämän vuoden silleistä saa kunniamaininnan erityisesti kesäisestä ulkonäöstään, eikä maussakaan ollut huomauttamista.

Kuva ei oikeutta kesäiselle ulkonäölle, teepä itse niin huomaat!
Vadin keskellä matjessilliä. Ympärillä kurkkua, retiisiä, keitettyjä perunoita ja kanamunaa. Päällä persiljasilppua ja kastiketta jossa jutun juju. Kastike: 2 rkl valkoviinietikkaa, 2 rkl oliiviöljyä, 1 rkl vettä, 1½ rkl raastettua piparjuurta, ½ tl suolaa ja hieman pippuria. Sekoita ja pirskottele sillin ja muiden ainesten päälle. Voisi toimia hyvin myös silliaamiaisella dagen efter.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti