perjantai 24. kesäkuuta 2011

Lohta, peruna-avokadosalaattia ja friteerattua sipulia

Tänään aamu alkoi yllätysvierailulla, kts alla. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että juhannuspäydässämme on peurapaistia....

Kaverikin oli mukana, yhtä komea yksilö sekin
Viime viikonlopun grillattu lohi maistui kevyesti chililtä ja friteeratulta sipulilta. Uusi makuyhdistelmä joka tarjoiltiin peruna-avokadosalaatin kera, siinäkin hieman chilin makua. Kiitollinen tarjoiltava vieraille, suurimman osan voi tehdä etukäteen ja vain kalan grillaus tehdään juuri ennen ruokailua. Resepti on ilmeisesti Allt om mat lehdestä 2000 luvun alusta.

Perunasalaatti
  • n ½ kiloa keitettyä uutta perunaa
  • 2 avokadoa
  • ½ punasipuli
  • 3 rkl sitruunan ja 3 rkl limen mehua
  • 2 rkl mango chutneya
  • 2 tl sambal oelekia
  • hieman juustokuminaa ja suolaa
  • oliiviöljyä
Silpu sipuli ja sekoita mausteiden kanssa. Pilko perunat ja sekoita joukkoon. Jääkaappiin maustumaan ja odottamaan ruokailuaikaa. Vähän ennen tarjoilua pilko avokadot ja lisää sekoitukseen. (Ohjeessa avokadot meni salaattiin samaan aikaan perunoiden kanssa, mutta mä jätin myöhemmäksi jotta väri säilyisi.)
 
Friteerattu sipuli
  • ½ punasipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa ja hippu sokeria
Silpo sipulit pieniksi. Kuumenna öljy ja friteeraa sipulit kullanruskeaksi koko ajan sekoittaen. Nosta siivilällä ja anna kuivua talouspaperin päällä (huom! säästä öljy, tulee käyttöön lohen marinadissa). Sekoita suola ja sokeri sipulisekoitukseen. Jätä huoneenlämpöön odottamaan.

Lohi
  • Lohifileen pala neljälle ( n 800 gr)
  • 2-3 rkl sipulin friteerausöljyä
  • 1 rkl  sambal oelekia
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • hieman sokeria
Sekoita marinadi ja sivele lohen pintaan. Annan maustua puolisen tuntia huoneenlämmössä tai pitempään jääkaapissa. Grillaa.
Tarjoile lohi perunasalaatin ja friteeratun sipulin kanssa Marinadiöljyä voi tiputella pälle jos sitä jäi.

Näillä määrillä chili ei maistunut juuri lainkaan, tulisuutta ei ollut, mutta paljon makua kylläkin. Saattaisin ensi kerralla lisätä sambal oelekin määrää, ainakin jos syöjät tykkäävät chilistä......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti