keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Ja se viimeinen juhannusbloggaus, tältä vuodelta, karamellisoidut punasipulit

Neljä vapaapäivää, enimmillään kahdeksan ruokailijaa. Todettiin Timotejn kanssa että sunnuntaiksi on turha ostaa enää mitään ruokaa, tähteillä mennään, kahdestaan kun ollaan. Mutta, yllättävän tiukille meni ja pakastimeen piti turvautua. Sieltä löytyi broilerin filettä, naturell. Ne sulamaan ja golfkentälle. Kl 20 sitten mietittiin että mitä näillä tekisi. Ratkaisu: siivu leipää (sitä jota piti paahtaa nuotiolla, mutta kaikilla oli vatsa täynnä) per nuppi, pari tomaattia oli jäljellä, majoneesia jääkaapissa ja pari punasipulia kaapissa. Kuulostaa kanavoileivältä.

Jotta makua tulisi hieman enemmän päätin karamellisoida sipulit sillä aikaa kun grilli lämpesi. Pari punasipulia siis siivuiksi. Ruokalusikallinen voita kattilaan ja sipulit muhimaan keskilämmölle. Kun mukavasti pehminneet, niin lisäsin 1-2 rkl balsamicoviinietikkaa, tilkka vettä (1 rkl?)  ja ehkä ½-1 rkl sokeria. Muhiminen jatkui kunnes neste kiehunut melkein kuiviin.

Alimpana näkyy grillissä paahdettu leivän siivu, päällä majoneesia, tomaattia, (nokinen?) kanan filee ja sitten ne karamellisoidut sipulit. Ei ollut huono idea, ei. Suosittelemme. Vai oliko vai niin nälkä että kaikki maistui....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti