maanantai 27. kesäkuuta 2011

Lisää juhannusruokaa - uudet perunat uunissa tomaattien kera

Hyviä ovat uudet perunat sillin ja voin kanssa. Mutta monta päivää kun niistä nauttii on ihan kiva valmistaa perunat jollakin muulla tavoin. Erilaisia perunasalaattiohjeita on pilvin pimein. Tällä kertaa grillatun lampaan, parsan ja herkkusienten seuraksi peruna-tomaatti-valkosipuli-lisuketta.

Tomaatit ja valkosipulinkynnet jääneet näköjään pottujen alle, kyllä niitä sielllä oli enemmän kuin kuva kertoo
Pestyt perunat uunipellille, päälle suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Uuniin, n 200 astetta n 20 minuuttia. Sitten mukaan keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja ja muutama valkosipulin kynsi ja vielä n 10 minuuttia uunissa. (Ajat aika suuntaa antavia, kelloa ei tullut katsottua kovin tarkkaan, mutta perunan kypsyyshän on helppo todeta.....(tosin ei koske Majaa, siihen tarvitaan Timotejn apua).)

Lampaan ulkofileet saivat kevyen marinadin tuoreesta oman maan rosmariinista, oliiviöljystä ja balsamicoviinietikasta. Parsan päälle pirskottelin hieman soijaa grillauksen jälkeen. Lisäksi vielä ranskankerma-majoneesi-magno chutney-sweet chili sekoitusta kastikkeeksi. Lammas jäi sopivan roosaksi ja kastike loppui täysin = maistuva kokonaisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti