sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Primärt primörer - uuden sadon ensmmäiset porkkanat ja kukkakaali

Pari viikkoa, 5 maata, aamiainen/lounas/illallinen joka päivä joko hotellissa, ravintolassa tai lentokoneessa. Aika saada jotain yksinkertaista suuhunpantavaa! Vaikka reissuputkeen kuului myös gourmet paikkoja (Pariisi, Kiina, Sjömagasinet jne), alkoi 'teollinen' ruoka pursuta sekä korvista että vyötäröllä.

Perjantain iltapalaksi oli siis saatava jotain kevyttä. Onneksi kaupassa oli jo kotimaisia uusia porkkanoita ja kukkakaalia. Primärt primörer var kvällens tema. Porkkanat, kukkakaali ja vihreää parsaa keitettynä. Proteiinin toi grillattu halloumi. Päälle oliiviöljyä (kreikkalaista kuten juustokin) ja suolankukkia. Ja oli muuten todella hyvää.


Pari päivää aiemmin, kotiin paluun kunniaksi keitettiin ensimmäiset uudet perunatkin, kotimaisia tietenkin. Nautittiin perinteisesti sillin ja voin kera. Kesä on alkanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti