Myös tulisempi versio saatavilla, tämä mieto kastike |
Ajvar on serbialainen paprikasäilyke, jota voisi tehdä itsekin, mutta toistaiseksi olemme tyytyneet purkkiversioon. Tätä saa ainakin Stockalta ja isommista K-kaupoista.
Paloittele kala n 2x2 cm paloiksi. Me käytimme kuhaa, mutta kutakuinkin kaikki vaaleat kalat käyvät hyvin. Mausta kala suolalla. Laita korkeareunaiseen paistinpannuun (traktörpanna) 2 dl kuohukermaa ja n 3 kukkurallista rkl Ajvaria. Sekoita. Lisää kalan palat.
Aineet valmiina, seuraavaksi levy kuumaksi |
Mukavasti poreilee ja hyvä tuoksu täyttää keittiön |
Meillä lisukkeena tällä kertaa keitettyjä papuja ja kukkakaalia, molempien herkkuja. Toki esim peruna ja riisikin käy.
Tarjoile kala valitsemasi lisukkeen kera.
Timotejn lautanen aterian jälkeen, ei kuulemma kehdannut nuolla sitä vaikka mieli teki.
Miten näin hyvä ateria oli voinutkin unohtua vuosikausiksi. Taisi olla eka kerta kun tehtiin sen jälkeen kun nuorempi sukupolvi muutti pois, kohta neljä vuotta sitten! Dementiaa....?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti