sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Ratatouille jatkaa sadonkorjuuta

Pitkä tauko bloggauksessa ja ruoanlaitossa. Syynä tietenkin (työ)matkat. Eilen vihdoin jatkui sadonkorjuu ja tällä kertaa lautaselle päätyi ratatouille tyyppinen kasvishöystö.

Osa raaka-ainesta, valkosipuli ja paprikat jo paistinpannulla
Raaka-aineet neljälle: keltainen, punainen ja vihreä paprika, munakoiso, kesäkurpitsa, sipuli, muutama pieni porkkana, neljä tomaattia, kaksi valkosipulin kynttä, pari hassua papuakin oli mukana. Ja purkillinen Mutti tomaattimurskaa. Mausteeksi pari ruokalusikallista kasvisfondia ja hieman mustapippuria.

Paprikat ja valkosipulit kuullottumassa
Pilkoin vihannekset ja laitoin erissä paistinpannun kautta uunivuokaan. Ajattelin että kevyt paistaminen toisi lisää makua, tiedä sitten jos oikeasti oli niin, vaan eipä varmaan haitannutkaan. Viimeiseen satsiin lisäsin tomaattimurskan. Kaikki uunivuokaan, kasvisfondi ja pippuri myös, kevyt sekoitus ja uuniin. Enpä tullut katsoneeksi kelloa mutta olisikohan ollut reilu puoli tuntia uunissa. Tavoitteena oli pehmeät vaan ei muusaantuneet vihannekset.



Matkalla uuniin
Kasvishöystön lisäksi lautasella oli paistettua turskaa.


Nyt alkaa Timotejn kasvimaa olla tyhjä ja niin ollen sadonkorjuu osaltamme ohi tänä vuonna. Seuraavaksi vuorossa on suppilovahverokausi, ensimmäiset noukittiin tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti