Lähtökohtana yksi iso porsaan sisäfilee neljälle. Marinadi/kuorrutus: sekoita 1 rkl dijon sinappia, 1 rkl karkeaa dijonia, 3 murskattua valkosipulinkynttä, kourallinen hakattua persiljaa, hieman timjamin lehtiä ja 1 rkl oliiviöljyä tahnaksi. Levitä marinadi/kuorrutus porsaan fileen päälle ja anna maustua muutama tunti, tai sitten ei (tässä tapauksessa enemmänkin kuorrutus kuin marinadi, joten jos aika vähissä, älä huoli, hyvää tulee kuitenkin).
.
Kuorrutettu liha matkalla uuniin |
Timotej osaa Hasselbackan perunat, tarkkaa työtä |
Perunat voideltuun vuokaan ja joka perunan päälle voita (Timotej viiltää voin juustohöylällä) ja korppujauhoja.
Uuniin menossa |
Tee sillä aikaa kastike kun liha ja perunat muhivat uunissa. Freesaa öljyssä pari pilkottua shalottisipulia, lisää timjamin lehtiä, mustapippuria, kanafondia ja vettä. Anna kiehua kymmenisen minuuttia.
Kastikepohja ilman ranskankermaa |
Leikkaa liha siivuiksi ja tarjoile kastikkeen ja perunoiden kera.
Kaikki sormet vielä tallella !
VastaaPoista