torstai 22. syyskuuta 2011

Sinappi-yrttikuorrutettua porsaan filettä ja Hasselbackan perunoita

Otsikko jo kertoo meidät tunteville että nuorempi sukupolvi on käynyt syömässä - tarjolla lihaa ja perunaa. Oli kyllä varsin hyvää sellaista. Suosittelen lämpimästi liha- ja kastikereseptejä, helppoa ja maistuvaa. Toki myös Hasselbackan perunoita, mutta nehän ovat klassikoita ja monen teidän reseptivalikoimassa joka tapauksessa.


Lähtökohtana yksi iso porsaan sisäfilee neljälle. Marinadi/kuorrutus: sekoita 1 rkl dijon sinappia, 1 rkl karkeaa dijonia, 3 murskattua valkosipulinkynttä, kourallinen hakattua persiljaa, hieman timjamin lehtiä ja 1 rkl oliiviöljyä tahnaksi. Levitä marinadi/kuorrutus porsaan fileen päälle ja anna maustua muutama tunti, tai sitten ei (tässä tapauksessa enemmänkin kuorrutus kuin marinadi, joten jos aika vähissä, älä huoli, hyvää tulee kuitenkin).
.
Kuorrutettu liha matkalla uuniin
Kuori sopiva määrä perunoita ja tee niihin viillot, mutta ei pohjaan asti.

Timotej osaa Hasselbackan perunat, tarkkaa työtä

Perunat voideltuun vuokaan ja joka perunan päälle voita (Timotej viiltää voin juustohöylällä) ja  korppujauhoja.

Uuniin menossa
Tässä vaiheessa uunin pitäisi olla kuuma, 175 astetta.  Laita perunat uuniin ja liha n 10 minuuttia myöhemmin. Liha oli uunissa n 35-40 minuuttia ja hento rose oli kypsyysaste. Perunat olivat n 60 minuuttia, 10 min ennen lihaa ja n 10 min lihan vetäytyessä folion sisälllä.

Tee sillä aikaa kastike kun liha ja perunat muhivat uunissa. Freesaa öljyssä pari pilkottua shalottisipulia, lisää timjamin lehtiä, mustapippuria, kanafondia ja vettä. Anna kiehua kymmenisen minuuttia.

Kastikepohja ilman ranskankermaa
Juuri ennen tarjoilua sekoita joukkoon purkillinen ranskankermaa. kuumenna ja kastike on valmis.


Leikkaa liha siivuiksi ja tarjoile kastikkeen ja perunoiden kera.


1 kommentti: