tiistai 20. syyskuuta 2011

Sadonkorjuusta sadonkeruuseen - ensimmäinen suppilovahveropiirakka tänä vuonna

Facebookin ja lounaskeskusteluiden perusteella sieniä saa tänä vuonna ämpärikaupalla. Me emme ole oikein metsäihmisiä, mutta kun kutakuinkin roskiksen takaa saa lyhyessä hetkessä poimittua yhden aterian ainekset, niin mikä ettei. Niinpä sunnuntaina herkuteltiin ensimmäistä kertaa tänä vuonna tuoreilla omin kätösin poimituilla suppiksilla. Hetken pohdittiin saako kunnian olla ensimmäinen ruokalaji keitto, piiras, pasta vai joku muu. Piirakka voitti.

Kotiin tultuamme kävelimme Stockalle hakemaan muut raaka-aineet (jostain syystä jääkaappi oli, taas, tyhjä). Siinä kävellessämme päätimme että kylmäsavustettu poronpaisti sopinee hyvin suppisten seuraksi.


Sienet pannulle ja siinä paistuivat kunnes neste ensin irtosi ja sitten haihtui. Siinä vaiheessa joukkoon nokare voita ja yksi punasipuli pilkottuna. Kuullota.


Piirakkataikinan (itse tehdyn tai kaupasta ostetun....) päälle sieni-sipuliseos ja pilkottua poroa. Purkillinen ranskankermaa ja kaksi munaa sekaisin, joukkoon rosepippuria ja paprikajauhetta, taisi siinä olla mustapippuriakin. Seos piirakan päälle. Ja pisteeksi iin päälle Timotej raastoi aitoa parmesaania.
Piirakka oli 200 asteisessa uunissa 35 minuuttia.


Tarjoiltiin tomaatti-paprika-kurkku-feta-oliiviöljy-balsamico-salaatin kera. Se kunnon parmesaani teki piirakasta erikoisen hyvän, on se vaan eri asia kuin Valion valmiiksi raastetut bulkkijuustot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti