perjantai 2. syyskuuta 2011

Punasipuli-feta-pinaattipiirakka


Perjantain iltapala. Lähtökohtana valmis piirakkataikina. Enpä ole äitini tytär siinä mielessä että minulla tuo jauhopeukalo on jäänyt kehittymättä, joten valmistaikinalla mennään. Kiitos Myllyn Paras, pyöreä piirakkataikina suolaiselle piirakalle kelpasi hyvin. Selvästikään jauhot ja minä ei sovita yhteen...


Piirakan täyte: punasipulia, fetaa ja tuoretta pinaattia Perniöstä (vai lieköhän Tenholasta), Hästön tilalta. Piirakkapohja vuokaan. Kuullotin pinaatit öljyssä (voi oli loppu), ja sen jälkeen siirsin ne taikinan päälle. Sipulit kuullotin ja nekin lisättiin vuokaan. Feta palasiksi ja päällimmäiseksi.


Purkki kermaviiliä, kaksi munaa, hieman suolaa, paljon mustapippuria, pari rkl parmesaaniraastetta kulhoon, sekoitus ja piirakan päälle. Kuumaan (200 astetta) uuniin alaritilälle ja 30 minuutin päässä oli ruoka pöydässä ja lautasella.


2 kommenttia:

  1. Ei kai niillä jauhoilla muuta ole sua vastaan, kun että ne pitäis mitata, desin mitalla, tarkasti;-) KR

    VastaaPoista
  2. :) niinpä, anonyymi selvästi tuntee minut!

    VastaaPoista