sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Chimichurri ja kunnon pihvi

Illallistoiveeksi esitettiin pihvi. Ja niinpä meillä paistettin paksut naudan sisäfileepihvit. Pihvistä tulee mieleen etelä-Amerikka ja sitä kautta tuli ajatus tarjota pihvit chimichurrin kanssa. Chimichurri on argentiinalainen raikas yrttikastike joka sopii loistavasti hyvän lihan seuraksi. Lisäksi lohkoperunoita ja salaattia.

Chimichurri on helppo ja nopea tehdä: hienonna desin verran tuoretta persiljaa, 2 rkl tuoretta oreganoa ja pari valkosipulin kynttä. Lisää joukkoon reilu puoli desiä oliiviöljyä, 2 rkl valkoista viinietikkaa, suolaa, mustapippuria ja vajaa tl hienoksi hakattua chiliä. Sekoita ja jätä odottamaan pihvien valmistumista.


Pihvit suolasin, pippuroin ja ruskistin öljy-voi-sekoituksessa kuumalla paistinpannulla, sitten 200 asteiseen uuniin 10 minuutiksi ja tulos oli medium (olivat sen verran paksuja että 10 min ei ollut liikaa).


Rosamundaperunaa lohkoiksi, joukkoon oliiviöljyä ja Santa Marian Forest blend maustesekoitusta. Sopii loistavasti lohkoperunoihin.



Lautasella myös salaattia, mutta siitä lisää toiste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti