perjantai 23. maaliskuuta 2012

Juustopiiras (Västerbottenpaj) ja muikunmäti

Pakastimessa vielä muikunmätiä, ostin 5x200 gr ennen joulua, ja nyt käytettiin toiseksi viimeinen purkki. Vaihteen vuoksi mädin seurana ruotsalaisittain västerbottenpaj eikä blini tai paahtoleipä. Hyvää näinkin, ja erilaista, juuston vahva maku miedonsi mädin makua.


Piirakkapohja: 125 gr voita ja 3 dl vehnäjauhoja nypitään yhteen, lisää 1 rkl kylmää vettä, sekoita taikinaksi. Laita voideltuun uunivuokaan ja paista 10 minuuttia 225 asteessa.

Tee sillä aikaa täyte: 3 munaa ja 2 dl kermaa vispataan kevyesti. Lisää 150 gr raastettua västerbotten- tai muuta vahvaa juustoa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Täyte piirakkapohjan päälle ja takaisin uuniin n 20 minuutiksi. Anna jäähtyä.


Tarjoile piirakka muikunmädin ja ranskankerma kera. Lasi shamppanjaa ei huononna kokonaisuutta. Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti