sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Kevätkääryleet kahdella eri tavalla

Aiemmin talvella teimme kevätkääryleitä (samana päivänä kun tarjolla oli myös samosas ja muuta intialaista). Kevätkääryleet silloin unohtuivat blogata ja nyt kokeilimme filippiiniläisen kokin avustamana 'tuoreita' kevätkääryleitä. Joten tässä tulee molemmat ideat samassa postauksessa.

Käytimme kummallakin kerralla valmista taikinaa, jota saa ostaa pakastettuna.


Öljyssä paistetut kevätkääryleet katkaraputäytteellä
Muistiinpanot eivät ole kovin selkeät (=määrät puuttuvat....), mutta täytteesen tuli mukaan: kaalia, sipulia, ituja, kevätsipulia, valkosipulia. Nämä kaikki sekoitettiin monitoimikoneessa ja seosta kypsennettiin kattilassa kunnes kaalit ja sipulit pehmenivät. Joukkoon sitten hienonnettuja keitettyjä katkarapuja ja maustettiin suolalla sekä kalakastikkeella. Anna täyteen jäähtyä, jotta taikina ei rikkoudu täytettäessä.




Tee rullat (kuvasta ehkä näkee miten, täyte lähelle etureunaa keskelle, ensin yksi taitos täytteen yli ja sitten päät keskustaa kohden ja viimeksi rullataan lopputaikina) ja sen jälkeen paista ne runsaassa öljyssä kullanruskeiksi. Tarjoa sopivan kastikkeen kera, meillä oli sitä tulista itsetehtyä chilikastiketta (saman linkin takana kun yllä mainitut samosat).



Toinen tapa tuli testattua eilen. Taikinaa ei kypsennetä, kokki käytti sanaa 'fresh' eli tuore kevätkääryle.

Täytteenä oli kourallinen vihreitä papuja, vajaa 10 cm pala kiinankaalia, yksi porkkana, 1,5 sipulia, kaksi valkosipulinkynttä ja pala possun sisäfilettä. Hienonna täyteaineet ja kypsennä paistinpannulla (hitaasti kypsyvät pannuun ensin). Mausta kalakastikkeella, soijalla tai muuten maun mukaan. Nosta kypsä täyte taikinan päälle ja rullaa ilman taitoksia.



Nautittiin hapanimelän kastikkeen kanssa: Soijaa, viinietikkaa, vettä, suolaa, sokeria, pippuria kiehumaan ja maissitärkkelystä suurustamiseen.

Näin siis filippiiniläisohjeen mukaan. Ruokailu tapahtui lusikalla (oikeassa kädessä) ja haarukalla (vasemmassa), sormin syöminen olisi myös ollut 'sallittua'. Filippiiniläistä lihapataakin eilen tehtiin ja syötiin. Se oli maukasta ja yllättävän suomalaisen oloista. Saa nähdä tuleeko joskus blogiin asti.

Molemmat kevätkääryleet olivat hyviä ja kovin erilaisia keskenään. Varmaankin molempia versioita tehdään jatkossakin. Kuten arvata saattaa tuoreista jäi kevyempi olo!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti