tiistai 6. maaliskuuta 2012

Granaattiomena piristää aamiaisen

Olen aina ollut huono syömään aamiaista, heti herätessä ei ruokahalua vain ole. Kouluajoista asti olen oppinut että jos aamiaista on pakko syödä niin jugurtilla mennään, sen nieleminen vielä jotenkin menettelee jos heräämisestä on alle tunti tai kaksi.

Viime vuosina olen oppinut jo n 45 minuuttia heräämisen jälkeen syömään suht koht terveellisen aamiaisen: turkkilaista maustamatonta jugurttia (Lindahls), tilkka juoksevaa hunajaa ja Elovenan kaurahiutale-kauralese-sekoitusta (Raision valmiiksi sekoittamaa).

Hunajan mielelläni korvaan granaattiomenalla (tosin liian harvoin tulee näin tehtyä), loistava maku, mukava rapeus ja kauniitakin ovat nuo pienet jyvät (vai miksi niitä kutsutaan?).


Ainoa 'ongelma' että jyvien irrottaminen on hieman suttuisaa puuhaa, mehu roiskuu ainakin kun Maja on asialla. Joten pyrin tyhjentämään omenan kulhoon illalla kun ei ole paras businesspuku päällä ja siitä sitten aamulla annoksen päälle. Yksi omena riittää hyvin kolmeksi-neljäksi päiväksi, joten jokailtainen tapa tämä ei onneksi ole. Suosittelen.



1 kommentti:

  1. Tää oli kyllä mulle tarpeellinen postaus. Ostin tänä talvena elämäni ensimmäisen granaattiomenan ja ihmettelin sitä järkyttävää sotkua, jonka sen kanssa keittiössä sain aikaseksi. Sitä mehua oli ihan joka paikassa, kyllä masensi. Mutta kuuluu siis asiaan kaiketi.

    VastaaPoista