lauantai 8. syyskuuta 2012

Valkosipuliset ruissipsit

No, nyt se on seonnut kokonaan, postaa kuvan voidellusta ruisleivästä (ja paljon se käyttääkin voita) .... Malta kuitenkin hetki, selitys löytyy alempaa.


Tehtiin osasta tämän vuoden papu- ja muusta sadosta juristin kasviskeittoa. Linkin takaa löytyy resepti viime vuodelta, en viitsi sitä toistaa tässä.

Papujakin siis oli, pakoilivat kameraa näköjään
Keiton keralla tällä kertaa valkosipulisia ruissipsejä. Joten siinä yläkuvassa näkyy osa Sinuhen jälkiuunineppareista jotka voitelin valkosipulivoilla. Kaksi isohkoa valkosipulin kynttä puristettuna ja kolmisen rkl pehmeää voita oli sopiva sekoitus kuudelle nepparin puolikkaalle.

Paista 10 minuuttia 225 asteisessa kiertoilmauunissa ja sitten anna jäähtyä. Leikkaa jäähtyneet leivät sopivan kokoiseksi palasiksi ja nauti esim tuon keiton kanssa tai vaikka oluen seurana television ääressä lauantai-iltana.


Kuva valitettavasti hieman epätarkka, mutta eipä tuo makua haitannut! Rapeaa, valkosipulista, rukiista ja (melkein) terveellistä.....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti