Niiden keralle piti kehittää joku marmeladi/hillo, mitään valmista hyvää kun ei sattunut silmiini. Niinpä keitin sitten pikkuannoksen persikkamarmeladia, jonka maustoin kevyesti mintulla (minttupuska rehoittaa ruukussaan upeasti viime päivien sateiden jälkeen). Ei hassumpaa. Juustolautasella on ihan pakko olla jotain makeaa hillon tapaista, täydentävät toisiaan niin loistavasti. Keksejä ym tykötarpeita emme annokseen lisää.
Persikkamarmeladi mintulla
Käytin Dansukkerin 1+3 hillosokeria, purkin kyljen ohjeen mukaisesti valitsin hedelmän ja hillon suhteen. Näin se menee: kalttaa, kuori ja paloittele persikat (4 kpl tällä kertaa). Silppua tuoretta minttua (ehkä 1-2 tl). Laita kattilaan, lisää sokeri ohjeen mukaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna kiehua kunnes persikat pehmeitä, ehkä noin 10 minuuttia. Kuori vaahto pois päältä. Anna jäähtyä. Jätin persikan palat vähän turhan isoiksi, joten vedin sauvasekoittimella sileämmäksi kun liki valmista.
Siloitettu versio |
Tämä ei muuten tarkoita että alkaisin 'sylta och safta' jatkossakaan. Tälläisen kerta-annoksen voin toki kiehauttaa jatkossakin, oli niin helppoa ja maukasta.
Näin jossain mainoksen uudesta suomalaisesta keittokirjasta, jossa kannustetaan nimenomaan tällasten erilaisten säilykkeiden/hillojen tekemiseen täsmäannoksina. Itse oon langennu aina siihen, että on tullut tehtyä niin julmettuja määriä, että ei niitä ehdi kukaan syödä. Jostain syystä ei vaan ole aiemmin tajunnut, että niitä voi tehdä pienissäkin määrissä.
VastaaPoistaToisaalta sun tomaattimarmeladi on niin hyvää että kyllä sitä pitää tehdäkin purkkikaupalla jotta riittää edes hetken!
VastaaPoista