sunnuntai 11. elokuuta 2013

Tabbouleh libanonilaistyyliin

Tykkään mezestä, antipastosta, tapaksista, kaikesta pienestä joka antaa syyn syödä vähän ja usein..... sopii selvästikin minun aineenvaihduntaani - aina nälkä.

Tällä kertaa oli meze tyyppisen aterian vuoro, mm. hummusta ja tabboulehia oli pöydässä. Libanonilainen tabbouleh viehättää minua eniten, bulgurin pienempi määrä lienee syynä.

Valmistelut aika pitkällä
Alkuperäinen respeti löytyy täältä. Alla lyhyt ohje miten minä tein. Tarkemmat ohjeet kannattaa hakea linkin takaa.

Hienonna kaksi puskaa lehtipersiljaa ja yksi minttua. Pilko 5 cm:n pala kurkkua (poista siemenet), viitisen tomaaatia (nekin ilman siemeniä) ja pieni sipuli. Anna yrttien ja tomaattien kuivahtaa hetki. Tee maustesesos, minä improvisoin täysin kun ei löytynyt kaikkia libanonilaiseen mausteseokseen kuuluvia mausteita mökin maustelaatikosta. Sekoitin mustapippuria, kanelia, murskattuja korianterin siemeniä ja juustokuminaa, suurin piirtein samat määrät kaikkia. Mausteseos ja sipuli sekaisin. Bulguria n ½ dl kulhoon, kuumaa vettä päälle, annoin vetäytyä 10-15 minuuttia ja sen jälkeen siivilöin vedet pois.

Kuivahtaneen bulgurin joukkoon oliiviöljyä ja puolikkaan sitruunan mehu. Sitten kaikki aineet sekaisin ja tabbouleh valmiina tarjottavaksi.


Muun muuassa hummusta, lihapullia lampaan lihasta, fetaa ja rieskaa (pitan sijasta) tabboulehin kanssa lautasella


Ensi kerralla myös ehkä baba ganoush, viininlehtikääryleitä ja muuta libanonilaista mezeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti