perjantai 30. elokuuta 2013

Härkäpapuja ja muuta hyvää

Viime viikonloppuna Timotej jatkoi sadonkorjuutaan


Härkäpapusato ei ollut suuren suuri….  mutta sitä maukkaampi. Oman maan härkä- ja pensaspavut esikeitettin, jäähdytettiin  ja sitten wokattiin juuri ennen tarjoilua. Päälle muutama siivu parmesaania.


Tomaatit ovat terveellisiä ja hyviäkin, silloin kun niitä saa kypsinä. Yleensä kypsyttelen niitä kotona viikon verran, harmi että näin kesälläkin siihen on tarvetta. Kovin raakoina ne kaupoissa myydään . Lisää makua saa myös marinoimalla. Laitoin paria eri tomaattilaatua lohkoiksi ja sekoitin joukkoon sipulin renkaita, oliiviöljyä, suolaa, sokeria, mustapippuria ja tilkkasen balsamico viinietikkaa. Annoin mehustua muutaman tunnin huoneenlämmössä, sen jälkeen siivilöin nesteet pois ja lisäsin vielä sekaan tuoretta basilikaa ja oreganoa.



Molemmat kasvikset täydensivät pihviateriaa, grillatun naudan sisäfileen päällä siivu sinihomejuustoa.

1 kommentti:

  1. Epäilemättä aika kultaa tällaisten vanhempien immeisten muistot, mutta noista tomaateista palaan aina kaiholla muistelemaan niitä käsittömättömän makoisia tomaatteja lapsuudessani mummin ja ukin kasvihuoneissa. Silloin opin kyllä tietämään, mille tomaatin kuuluu maistua.

    VastaaPoista