Viime viikonloppuna Timotej jatkoi sadonkorjuutaan
Härkäpapusato ei ollut suuren suuri…. mutta sitä maukkaampi. Oman maan härkä- ja pensaspavut esikeitettin, jäähdytettiin ja sitten wokattiin juuri ennen tarjoilua. Päälle muutama siivu parmesaania.
Tomaatit ovat
terveellisiä ja hyviäkin, silloin kun niitä saa kypsinä. Yleensä kypsyttelen
niitä kotona viikon verran, harmi että näin kesälläkin siihen on tarvetta.
Kovin raakoina ne kaupoissa myydään . Lisää makua saa myös marinoimalla.
Laitoin paria eri tomaattilaatua lohkoiksi ja sekoitin joukkoon sipulin
renkaita, oliiviöljyä, suolaa, sokeria, mustapippuria ja tilkkasen balsamico
viinietikkaa. Annoin mehustua muutaman tunnin huoneenlämmössä, sen jälkeen
siivilöin nesteet pois ja lisäsin vielä sekaan tuoretta basilikaa ja oreganoa.
Molemmat kasvikset
täydensivät pihviateriaa, grillatun naudan sisäfileen päällä siivu
sinihomejuustoa.
Epäilemättä aika kultaa tällaisten vanhempien immeisten muistot, mutta noista tomaateista palaan aina kaiholla muistelemaan niitä käsittömättömän makoisia tomaatteja lapsuudessani mummin ja ukin kasvihuoneissa. Silloin opin kyllä tietämään, mille tomaatin kuuluu maistua.
VastaaPoista