maanantai 23. syyskuuta 2013

Sinisimpukoita ja varsiselleriä

Sinisimpukoista on Villa Sandissa blogattu pari kertaa aiemminkin, tällä kertaa inspiraatio tulee Belgista. Olin kesäkuussa Bruggessa työmatkalla ja ravintolassa sain niin loistavia sinisimpukoita että jo silloin päätin yrittää tehdä samaa kotona.


Salaisuus on varsisellerissa, jota oli PALJON. Muuten tämä on perinteinen valkoviini-salottisipuli-valkosipuli simpukoiden keitto.

Sulata 2 rkl voita ja lisää 1 rkl pilkottua lehtisellerin vartta, saman verran valkosipulia ja salottisipulia. Joukkoon myös 1 laakerinlehti ja tuoretta timjamia parin oksan verran, sekä hieman chilihiutaleita. Sekoittele 1-2 minuuttia. 



Lisää puhdistetut ja tarkastetut (sulkeutuvat kun 'koputtaa') simpukat (meillä 1,5 kg) ja sekoita. Lisää 1,5 dl kuivaa valkoviiniä. Kansi päälle ja anna simpukoiden höyrystyä 3-5 minuuttia, kunnes ovat auenneet. (Jos joku simpukka ei aukea, heitä pois, todennäköisesti kuollut ennen keittämistä ja saattaa aiheuttaa ruokamyrkytyksen.)


Nosta kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon pari kourallista varsisellerin lehtiä silputtuna, niitä saa olla paljon, turha nuukailla.

Vielä joukkoon 2 rkl voita ja puolikkaan sitruunan mehu. Siinä se.


Syöminen tapahtuu helpoiten tyhjää simpukan kuorta käyttäen, me emme edes kata ruokailuvälineitä pöytään. Lientä toki voisi syödä lusikalla, mutta me imeytetään sitä hyvään leipään.


Tämä on todellista pikaruokaa, alle puolessa tunnissa (jopa vartissa jos sipulin pilkkoja on nopea....) on erinomainen gourmet ateria pöydässä.

Ihan ei vetänyt vertoja Bruggen ravintolan annokselle, ensi kerralla enemmän sellerin lehtiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti