Råkade äta lunch på Resturang Domus i veckan. De hade bland annat rödbetsgratäng med Auraost. Det var gott det!
Monkey see - monkey doo . . .
Så, jag sa till Maja, att nu fixar jag lunchen i Villa Sandi inkommande lördag.
Rödbetor från eget land - lokalproducerat . . . . ekologiskt och miljömedvetet . . .
Skar upp dem i tunna strimlor, ganska arbetsdryg procedur. |
Tillsatte en finskuren shalottenlök, ganska mycket Auraost samt 2 dl grädde.
Här innan grädden. |
Målsättningen var att servera flådda smörstekta abborrar till gratängen. Men, men, ingen fisk vid bryggan idag, trots ihärdigt försökande. Nå, Kalastaja-Eemeli hade arkiverat några abborrfileer i frysen så ingen panik, eller iallafall inte stor.
Fileerna panerades i rågmjöl och stektes i rikligt med smör. Också de få trattisarna vi hittade stektes i smör.
Jag blev så stressad av att jag inte fick fisk så Maja inkallades att steka fisken och svampen. Lyckades väldigt bra. |
Smakerna passade väl ihop, höst som det är. Inte långt från Michelinstjärnor det här inte. Eller Goodyear- eller Nokiastjärnor....
Jag tror Timotej, att du borde posta (?) mycket oftare, det är så kul att läsa svenska ibland...
VastaaPoistaOch glöm inte tacka Maja för senast!
VastaaPoista