Timotej 'viljeli' tänä vuonna härkäpapuja, ensimmäistä, vaan ei viimeistä kertaa. Hyviä ovat, niitä pitää saada lisää. Ensin sato vaikutti jäävän kovin pieneksi, mutta satokausi olikin pitkä ja vielä tänäänkin nautimme oman maan härkäpapuja.
Nouki härkäpavut ensin esiin palkojen sisältä, keitä sitten kolmisen minuuttia, jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä ja kuori.
Tällä kertaa pavut sekoitettiin tomaatin ja punasipulin kanssa, mausteeksi oliiviöljyä, balsamico viinietikkaa, suolaa ja mustapippuria.
Lisäksi vielä uunissa muhinutta valkosipulileipää a' la Timotej.
Me emme ole osallistumassa lihattomaan lokakuuhun, mutta helppoa se olisi. Härkäpapureseptejä/-ideoita riittää moneksi illaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti