perjantai 18. lokakuuta 2013

Nokan punajuuripihvit


Glorian Ruoka ja Viini lehden uusimmasta numerosta napattiin tämä ohje. Ihan kokonaan ei voitu ohjetta noudattaa, kaikkia raaka-aineita kun ei löytynyt kaapeistamme eikä kaupastakaan. Älä pelästy ohjeen montaa tekovaihetta. Itse tekeminen oli aika suoraviivaista ja helppoa. Pikaruokaa tämä ei kyllä ole, jätä sovinnolla vapaapäiväksi, ei ole arki-illan herkku (tai toki voi edellisenä päivänä tehdä etukäteen leivittämiseen asti).


Raaka-aineet alkuperäisen ohjeen mukaan:

  • 400 g punajuuria
  • 250 g tuoreita härkäpapuja
  • 150 g vuohenjuustoa 
  • 2 kananmunaa 
  • 1 kanamunankeltuainen 
  • pari oksaa tuoretta rosmariinia
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 tl suolaa, 1/2 tl mustapippuria 
Leivitykseen:
  • 2 dlvehnäjauhoja 
  • 1 kananmuna 
  • 1 kananmunan valkuainen 
  • 2 dl rouhittuja speltti-, kaura- ja/tai ruissuurimoita
Oman maan härkäpapusato on jo syöty ja kauppahallistakaan ei enää löytynyt. Ostin purkillisen isoja valkoisia papuja sen sijaan. Noita suurimoitakaan ei kaapissa sattunut olemaan, käytin sen sijaan ruisjauhojen ja ohrasuurimoiden sekoitusta.

Kuori ja paloittele punajuuret, paahda kypsiksi 225 asteessa (kolmisen varttia). 



Soseuta sauvasekoittimella punajuuret, kypsät pavut ja vuohenjuusto. Sekoita joukkoon kaksi kananmunaa, keltuainen, hienonnettu rosmariini, hunaja, suola ja mustapippuri.  Laita taikinaa muffinipellin voideltuihin koloihin ja paista uunissa, 185 astetta, puoli tuntia. Anna jäähtyä hetken ja irrota vuoasta.



Pyörittele pihvit ensin vehnäjauhoissa, kasta sen jälkeen kanamuna+valkuainen sekoituksessa ja viimeksi suurimoissa. 




Paista voissa paistinpannulla. Tarjoiltiin ensimmäisenä iltana haudutetun valkokaalin kera, siitä toiste lisää. 



Loput pihvit lämmitettiin seuraavana iltana ja silloin lisukkeeksi kuullotettiin sipulia, pinaattia ja vähän fetajuustoa.


Näin vaativaa/monivaiheista  reseptiä en olisi itse keksinyt, mutta kyllä kannatti tehdä. Hyviä ovat nuo ravintola Nokan punajuuripihvit!

1 kommentti:

  1. Vau löysin bloginne, ja olen tyrmistynyt-ihania ohjeita, ja niin mun makuun! Olne 21-vuotias opiskelija ja juuri muuttanut omilleen, täältä saan hyviä vinkkejä-kiitos! iloa keittiöön jatkossakin :)

    VastaaPoista