Glorian Ruoka ja
Viini lehden uusimmasta numerosta napattiin tämä ohje. Ihan kokonaan ei voitu
ohjetta noudattaa, kaikkia raaka-aineita kun ei löytynyt kaapeistamme eikä
kaupastakaan. Älä pelästy ohjeen montaa tekovaihetta. Itse tekeminen oli aika
suoraviivaista ja helppoa. Pikaruokaa tämä ei kyllä ole, jätä sovinnolla
vapaapäiväksi, ei ole arki-illan herkku (tai toki voi edellisenä päivänä tehdä
etukäteen leivittämiseen asti).
Raaka-aineet alkuperäisen ohjeen mukaan:
- 400 g punajuuria
- 250 g tuoreita härkäpapuja
- 150 g vuohenjuustoa
- 2 kananmunaa
- 1 kanamunankeltuainen
- pari oksaa tuoretta rosmariinia
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 tl suolaa, 1/2 tl mustapippuria
- 2 dlvehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- 1 kananmunan valkuainen
- 2 dl rouhittuja speltti-, kaura- ja/tai ruissuurimoita
Oman maan
härkäpapusato on jo syöty ja kauppahallistakaan ei enää löytynyt. Ostin purkillisen
isoja valkoisia papuja sen sijaan. Noita suurimoitakaan ei kaapissa sattunut
olemaan, käytin sen sijaan ruisjauhojen ja ohrasuurimoiden sekoitusta.
Kuori ja paloittele punajuuret, paahda kypsiksi 225 asteessa (kolmisen varttia).
Soseuta sauvasekoittimella punajuuret, kypsät pavut ja vuohenjuusto. Sekoita joukkoon kaksi kananmunaa, keltuainen, hienonnettu rosmariini, hunaja, suola ja mustapippuri. Laita taikinaa muffinipellin voideltuihin koloihin ja paista uunissa, 185 astetta, puoli tuntia. Anna jäähtyä hetken ja irrota vuoasta.
Pyörittele pihvit
ensin vehnäjauhoissa, kasta sen jälkeen kanamuna+valkuainen sekoituksessa ja
viimeksi suurimoissa.
Paista voissa paistinpannulla. Tarjoiltiin
ensimmäisenä iltana haudutetun valkokaalin kera, siitä toiste lisää.
Loput pihvit lämmitettiin seuraavana iltana ja silloin lisukkeeksi kuullotettiin sipulia, pinaattia ja vähän fetajuustoa.
Loput pihvit lämmitettiin seuraavana iltana ja silloin lisukkeeksi kuullotettiin sipulia, pinaattia ja vähän fetajuustoa.
Vau löysin bloginne, ja olen tyrmistynyt-ihania ohjeita, ja niin mun makuun! Olne 21-vuotias opiskelija ja juuri muuttanut omilleen, täältä saan hyviä vinkkejä-kiitos! iloa keittiöön jatkossakin :)
VastaaPoista