Latva-artisokan syöminen on mukavaa ajanvietettä ja maistuu hyvältä. Luulimme tämän jo bloganneemme, mutta ei löytynytkään Villa Sandista. Joten nyt: ostapa yksi latva-artisokka per nuppi, voita ja sitruunaa.
Väännä latva-artisokan varsi irti. Keitä latva-artisokat suolatussa vedessä noin 45 minuuttia, koosta riippuen. Nosta vedestä reikäkauhalla ja laita ylösalaisin keittiöpaperin päälle niin että vesi valuu pois.
Valmista sitruunavoi: kirkasta voi, raasta sitruunan kuorta, sekoita.
Irroita lehti kerrallaan, kasta sitruunavoihin ja nauti (=vedä 'lihainen' osa hampaiden välistä). Lopuksi poista 'parta' ja syö sydän haarukalla ja veitsellä.
Kyllä on hyvää!
Ja kaunista. Suosittelemme.
Parta on varmaan uloimmat lehdet...
VastaaPoista