tiistai 22. lokakuuta 2013

Latva-artisokka

Latva-artisokan syöminen on mukavaa ajanvietettä ja maistuu hyvältä. Luulimme tämän jo bloganneemme, mutta ei löytynytkään Villa Sandista. Joten nyt: ostapa yksi latva-artisokka per nuppi, voita ja sitruunaa.


Väännä latva-artisokan varsi irti. Keitä latva-artisokat suolatussa vedessä noin 45 minuuttia, koosta riippuen. Nosta vedestä reikäkauhalla ja laita ylösalaisin keittiöpaperin päälle niin että vesi valuu pois.


Valmista sitruunavoi: kirkasta voi, raasta sitruunan kuorta, sekoita.


Irroita lehti kerrallaan, kasta sitruunavoihin ja nauti (=vedä 'lihainen' osa hampaiden välistä). Lopuksi poista 'parta' ja syö sydän haarukalla ja veitsellä.





Kyllä on hyvää!


 Ja kaunista. Suosittelemme.

1 kommentti: