perjantai 27. syyskuuta 2013

Taco vai tortilla?


Suomessa tacolla useimmiten tarkoitetaan niitä rapeita friteerattuja kuoria ja tortillat ovat taas pehmeitä lättyjä.  Molemmat täytetään halutulla liha/kasvis/kalatäytteellä. Alun perin ymmärtääkseni taco on ollut täytetty tortilla. Tortilla siis 'raaka-aine' ja taco ruokalaji. Maailmalla ja Suomessakin meksikolaisissa ravintoloissa taco voi olla joko (pieni) pehmeä tortilla tai se rapea kuori.



Viime sunnuntaina me söimme pehmeitä tacoja ja sitä varten ostin pieniä maissitortilloja. Eivät olleet Santa Marian (niitä oli vain isoja siinä kaupassa), eivätkä olleet hyviä. Ensi kerralla pitää ilmeisesti tehdä ’letutkin’ itse. Täyte sen sijaan oli varsin hyvä, revittyä kanaa ja erilaisia tykötarpeita.



Revitty kana: keitä kanan rintaleikkeitä/-fileitä kunnes kypsiä (siihen menee noin varttitunti). Revi liha säikeiksi parin haarukan avulla. Mausta esim grillikastikkeella. Meillä ei ollut mitään grillikastiketta tarjolla (kaikki sen tyyppinen on landella missä grillikin), niin improvisoin nopean sellaisen kaupunkiversiona: ketsuppityyppistä chilikastiketta, jonka maustoin hickoryn makuisella savusuolalla ja Aleppo-chilillä. Ei hassumpaa ollakseen niin helppoa.

Nämä ostettu Oakland spice shopista San Franciscon matkalla, samantyylisiä löytyy kotikaupoistakin
Tykötarpeet: Kuullotettua paprika-sipuli sekoitusta, kotitekoista guacamolea ja pico de gallon tyyppistä tomaattisalsaa. Pico de gallo voi olla hyvinkin tulista, riippuu käyttämästäsi chilistä. Hyvin yksinkertainen tehdä: sipulia, tuoretta tomaattia, chiliä, korianteria ja limen mehua sekä suolaa sekoitetaan keskenään. Tämän linkin takaa löytyy yksi resepti, katsokaa sieltä miten se tehdään. Niin, ja loput siitä perjantailta jääneestä lime-basilika maustetusta ranskankermasta oli yksi tykötarpeista. 




Lopuksi vielä kuva shredded chicken tacosta San Franciscosta, sieltähän tämän aterian inspiraatio tuli.


Oli parempaa kuin oma tekemä. Tacolicious osaa asiansa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti