Lounaspöydässä tuli puheeksi avokado ja siinä joku muisteli 80-lukua, jolloin katkaraputäytteinen avokado oli uutta, hienoa ja vähän luksustakin. Kuulosti hyvältä, joten iltapalaksi tein ja tarjoilin tätä klassikkoa:
Oli hyvää, raikasta ja varmaan terveellistäkin. Tarvitset kypsiä avokadoja, ranskankermaa, majoneesia (Hellmanns), chliikastiketta (sitä ketsupin tapaista), tuoretta tilliä, sitruunaa ja katkarapuja. Niin, jos haluat, muikun mätiä koristeeksi.
Puolita avokadot ja koverra suurin osa hedelmälihasta. Purista sitruunan mehua puolikkaisiin.
Soseuta avokadon sisus haarukalla. Lisää karkeasti pilkotut katkaravut. Lisää kastiketta sopivassa määrin; kastikkeen sekoitin ranskankermasta ja majoneesista (n 1:1), chilikastiketta, hienonnettua tilliä ja sitruunan mehua mausteeksi.
Täytä avokadon puolikkaat sekoituksella. Koristele kokonaisilla katkaravuilla, muikun mädillä, sitruunalla ja tuoreella tillillä.
Puoilikas avokado ruokailijaa kohden lienee sopiva alkupalaksi. Meidän perjantai-illan herkkua varten tein kaksi puolikasta per nuppi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti