maanantai 16. joulukuuta 2013

Katkarapupata

Sarjassamme 'eiks tätä todellakaan ole blogattu vielä'. Perheen pitkäaikainen suosikki, joka näköjään on unohtunut jakaa täällä. Ei sillä että olisi jotain ainutlaatuista tai ihmeellistä, mutta koska meidän mielestä tosi hyvää, niin varmaan kelpaa monelle lukijallekin. Alla oleva satsi on neäljälle aikuiselle.


Tähän alkuun pari raaka-ainetta, yllä paprikarenkaat (kolme paprikaa) ja alla katkaravut (n puoli kiloa). Katkarapujen laatuun kannattaa satsata, vaikuttaa kummasti lopputulokseen. (Toinen tärkeä ainesosa on chili ja sen määrä.)


Tee ensin tomaattikastike. Tällä kertaa se syntyi näin: kuullotin hienonnettua sipulia ja valkosipulia, lisäsin hummerifondia, tomaattipyreetä, pippuria, aleppochiliä, sokeria, yhden laakerilehden, desin verran valkoviinä ja kaksi purkkia Muttin tomaattimurskaa (ja purkkien huuhteluveden). Keittelin tunnin verran. Otin kattilan pois liedeltä ja lisäsin paprikarenkaat kastikkeeseen. Kansi päälle ja muhivat siellä sen aikaa kun söimme alkuruoan. Sitten katkaravut joukkoon ja kuumennus, valmista. Tarjoilin riisin kanssa.

Tuoretta oreganoa olisin laittanut koristeeksi, jos sitä olisi kotona ollut
Kiitollinen vierasruoka, liki kaiken voi tehdä etukäteen. Kastike vain paranee odottaessaan (tomaattikastiketta ei yleensäkään kannata hosuen tehdä), saa mielellään tekeytyä pitkäänkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti