sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Paahdettuja pähkinöitä


Minä näin jouluaatonaaton aattona jo siirryn joulun jälkeiseen aikaan.... Ymmärtääkseni pähkinät kuuluvat monella joulupöytään ja niitähän saattaa olla jäljellä vielä joulun jälkeenkin. Silloin uunissa paahdetut, maustetut pähkinät tuovat mukavaa vaihtelua. Krisun luona näitä on usein ollut tarjolla. Reseptiä ei ole tullut kysyttyä, mutta netistähän löytyy. Alla yksi versio.


Sekoita n 300 grammaa erilaisia pähkinöitä (meillä pekaani-, hassel- ja saksan sellaisia sekä manteleita), 1 rkl oliiviöljyä, 1 rkl juoksevaa hunajaa, 1 tl paprikajauhetta ja 1 tl chilijauhetta. Sekoita ja levitä uunipellille.



Paahda 225 asteessa kymmenisen minuuttia, sekoita välillä. Anna jäähtyä ja nauti.


Tämä siis perusresepti, helppo muunnella maun ja tarjolla olevien mausteiden mukaan. Minä laitan ensi kerralla enemmän hunajaa. Yrttejäkin vois kokeilla.


Sopii vaikkapa glögin tai oluen seuraksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti