tiistai 10. joulukuuta 2013

Glögimarmelaadi

Näin Santa Marian kotisivuilla reseptin glögimarmelaadille. Houkutteli ja ajattelin että sen tekeminenhän sujuu helposti. Niin tekikin, vaan ei reseptin mukaisesti. Sillä ei ollut kotona kuivattuja luumuja, ei glögimausteita, ei avattua punaviinipulloa eikä itse asiassa edes sokeria..... Vaan periksihän en anna, joten:


Glögimausteiden sijasta käytin valmista glögiä joka tein Pauligin kapselikoneella. Kaksi kapselia glögiä pienemmällä vesimäärällä, noin 1 dl valmista glögiä.


Stockalta oli kotiin tullut pari isoa tuoretta luumua, lähikaupasta kipaistiin hakemassa hillosokeria. Nyt alkoi olla raaka-aineet kasassa.

Pilkoin luumut pieniksi (200 gr luumua, punnitsin varta vasten(!)), laitoin ne kattilaan ja lisäsin joukkoon sen 1 dl valmista glögiä, 50 gr hillosokeria ja n 6 kokonaista neilikkaa. Maustoin myös portviinillä, n 4 rkl.


Keittelin 20-30 minuuttia, otin neilikat pois joukosta ja annoin jäähtyä.


Nauttiin iltapalaksi Mouhijärven Vilhon (=juusto), Helsingin Meijeriliikkeen Klippanin (kuten myös), fasaanipateen ja tuoreen päärynän kanssa. Oli hyvää, mukava jouluinen hillo joka sopi Cumberlandin sijasta pateen pariksi ja myös juuston makupariksi. Suosittelen.

Muuten, huomasin että viimeksi (=eka kerran) kun tein hilloa käytin siihen neljä persikkaa, nyt kaksi luumua, seuraavan kerran raaka-aineena yksi mansikka jos sama puolittuminen ja hedelmän pienentyminen jatkuu?!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti