sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Honey bunny = coniglio al miele con vendure = hunajakania ja kasviksia


Who framed Roger Rabbit? (Sen niminen leffa oli n 1986, tässä tapauksessa jäljet johtavat Timotejn mielikuvitukseen ja tausta muistuttaa kummasti keittiömme lattiaa...)
Timotej näki Stockan herkussa tuoreen kanin (tai, oli niitä useampiakin) ja esitteli sen perjantaina minulle. Siinä tuli lauantain illallinen päätettyä. Kumpikin on syönyt kania ravintoloissa maailmalla, mutta itse emme ole koskaan sitä kokanneet.

Joten ensin piti surffata resepti-ideoita ja sitten vielä paloitteluohjeita. Timotej otti teurastajan roolin ja paloittelu sujui erinomaisesti tämän ohjeen katsomisen jälkeen. 



Minä päädyin italialaiseen reseptiin, tähän. Ei, en osaa italiaa, google translate auttoi ja pienistä virheistä (esim kanin määrä näytti olevan 200 kg! tai jopa 1200 kg, se oli hieman epäselvää, tulkitsin että tarkoittivat 1,2 kg) huolimatta tämä onnistui varsin hyvin. Puolet kanista laitoin pakastimeen, meille kahdelle yksi kani (1,2 kg lähtöpaino ennen pilkkomista) olisi ollut liikaa. Käytän alla kuitenkin koko kanille tarkoitettuja määriä, vaikka minä siis sovelsin jonkun verran.


Sulata padassa 80 grammaa voita ja lisää 1 rkl hunajaa (minä laitan kyllä ensi kerralla enemmän). Sekoita ja lisää kanin palat ja anna ruskistua molemmin puolin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta palat pois ja jätä odottamaan folion alle.

Lisää hunajavoin joukkoon desin verran valkoviinietikkaa (tätä laittanen ensi kerralla vähän vähemmän), vähennä lämpöä ja anna viinietikan haihtua liki olemattomiin.

Laita pataan vihannekset, meillä lanttua, porkkanaa ja vihreitä papuja. Alkuperäinen resepti piti sisällään myös (pakaste)herneitä, mutta koska kumpikaan meistä ei oikein niistä pidä, niin jätettiin pois. Toinen muutos oli, että reseptin mukaan kasvikset olisi pitänyt esikeittää, mutta minusta se kuulostaa turhalta, jopa järjettömältä, en tehnyt niin.


Sekoita vihanneksia hetki hunajavoissa ja lisää sitten kanin palat pataan. Laita uuniin muhimaan, meillä oli n 70 minuutia 180 asteessa.


Hyvää (uskoisin että vielä parempaa jos lisäisi hunajan ja vähentäisi viinietikan määrää), erilaista (kani EI maistu kanalta, meidän mielestämme) ja varmasti se toinenkin puolikas tulee syötyä. Ehkä joku ranskalainen tai espanjalainen versio, niissäkin maissa kania syödään paljon.



2 kommenttia:

  1. Sori vaan, mutta on aika pahan näkönen tuo lähtötilanne;-) Niin söötti elukka näyttää tommoselle ilman turkkiaan...

    VastaaPoista
  2. Älä muuta sano, aika 'sairaan' näköinen on

    VastaaPoista